SEO оптимизация и онлайн репутация

„За предпочитане е добро име, отколкото голямо богатство.“

Притчи 22:1

Репутацията е важен фактор в областта на мениджмънта, бизнеса и връзките с обществеността и важен фактор за SEO оптимизацията. Определяна е като „резултатът от това, което вършите, което казвате и което другите казват за вас“.

И най-добрата оптимизация на сайт не върши работа без добрата репутация. Добрата репутация се възприема като гарант за високо качество на продукта или услугата на компанията. Компаниите с добра репутация могат да се възползват от повече възможности и дейността им да бъде по-продуктивна и ефективна.

Бизнес практиката и научните изследвания сочат, че добрата корпоративна репутация удължава периода, в който фирмите отчитат по-високи финансови приходи.

И обратното, най-добрата SEO оптимизация на даден сайт, не може да компенсира ниската репутация. Ниската репутация има отрицателен ефект, тъй като хората не се доверяват на компанията, на пазарните й предложения или на думите й.

Например: Искам да си купя нещо и проверявам в интернет. Но не ме интересуват токова помпозните реклами на самите компании, предлагащи дадения продукт.(Всеки се хвали, че е най-добрият…) А търся коментари и мнения на хора, които са търсили същото като мен. Интересувам се от тяхното мнение.

Затова винаги, когато се насочвате към оптимизация на вашия сайт и искате да го популяризирате, следете и, доколкото е възможно, контролирайте онлайн репутацията си. Не забравяйте, че доволният или недоволният клиент от дадена поръчка е този, който повлиява в най-голяма степен при вземането на решение за покупка.

Google може да ви помогне да разберете и управлявате това, което хората виждат, когато ви търсят в мрежата.

Me on the Web е едно от новите приложения за управление на онлайн репутацията.

Me on the Web се намира в секцията Dashboard на Google акаунта.

С помощта на новата функционалност, потребителите могат лесно да разберат и управляват това, което хората виждат за тях или за марката им в онлайн пространството.

Подобни опции съществуваха и преди, но Me on the Web улеснява процеса на управление на репутацията.

Приложението предлага и линкове към допълнителна информация, свързана с темата, както и с премахването на нежелано съдържание от мрежата.

Разбира се, за да използвате приложението, трябва да сте влезли в своя Google профил.

Share Button

Коментари

Вашият коментар