Добрите, бели похвати в SEO

Както в живота, така и в мрежата всяко безсмислено нещо се отхвърля от хората. Разликата в интернет е, че първо търсачките с техните алгоритми отсяват „плявата“ и я запращат много назад като некачествена и неподходяща естествено. В SEO блог на наш колега може да прочетете за добилите популярност  бели и черни SEO практики – White hat и Black hat. Първата накратко се обяснява като нормалната оптимизация, която включва най-вече подходящо и полезно съдържание добавяно ръчно, докато втората се свързва с машинното преправяне на текстове и добавяне на хиляди линкове за кратко време с помощта на програми и приложения, направени специално за тази цел.

Веднага се вижда разликата в двата начина на SEO оптимизация и става ясно, че вторият начин или Black hat се прави главно с цел заблуждение на търсещите машини. Отдавна обаче тяхната най-главна цел е да засичат подобни действия и да ги отхвърлят от резултатите си. За момента се справят сравнително добре и често някой уебсайт, който е изведен главно с подобни техники бързо отпада много назад в резултатите или дори се банва (деиндексира) от техните страници с търсенията. На практика те показват, че всеки дръзнал да си прави „майтап с тях“ е нежелан и няма място в техните класирания, които се посещават всеки ден от милиони хора по целия свят.

Много начинаещи „оптимизатори“ се подвеждат по този „черен“ начин на оптимизация, защото на пръв поглед изглежда невероятно бърз и лесен, но светкавично техните мечти се изпаряват след известно време неуспешни опити и лоши резултати. Много програми за манипулиране на резултатите на търсачките се предлагат на много изгодни цени в интернет, но до каква степен са полезни те е ясно след бърза справка за подходящите начини на работа, препоръчани от добрите SEO специалисти.

White hat е най-използван метод от експертите, който се изразява в качествено съдържание и подходящо добавяне на линкове към него. Често, когато текста е полезен много потребители в мрежата сами го „линкват“ към приятели или в блоговете си, като така трафика към този сайт нараства лавинообразно.

Социалните мрежи са рай на линкове към милиони сайтове всеки ден и в момента те са в своя пик. Линковете са „натурални“ и чисти, те често са с различен „анкор“ и показват каква точно фраза или дума е заинтригувала потребителя, който го е споделил. SEO или оптимизацията за търсачки със сигурност ще е най-обсъжданият бизнес в интернет, който реално помага на много уебсайтове за класирането им. Добрите практики показват, че нормалният „бял“ начин на работа все още работи добре и е единственият път към успеха на всеки предприемач в мрежата.

Share Button

Коментари

Вашият коментар