Спестяване на време и изграждане на имидж чрез внедряване на ERP

Колко време изразходвате за подреждане и обработка на информация?

Не веднъж сме чували мениджъри да се оплакват от разпиляността на тяхната бизнес информация – многото документи, оферти, цени – които понякога записват на хартия, а след това се ровят къде ли не, за да правят справки. „Всичките оферти за клиентите правя на хвърчащи листчета, защото не съм свикнал да използвам компютър за такива работи“ – сподели наскоро мой приятел – мениджър на фирма за производство на метални изделия. Често обработваме информацията за продуктите, продажбите и финансовите си анализи в екселски файлове.

Във всеки случай сме изправени пред огромен проблем – не само че хабим време, но правим и повече грешки, когато информацията започне да нараства. Освен това, губим доверието и на клиентите, когато се бавим да им дадем необходимата информация.

Съвременното решение на този проблем се нарича Електронна система за управление на бизнеса, позната със съкращението ERP (Enterprise Resource Planning). Чрез такава система можете да управлявате всичките си документи и бизнес процеси централизирано. Можете да съставяте оферти, поръчки, да издавате фактури, да следите наличности и да правите всякакъв вид справки, като пазите цялата си информация, при това достъпна от всяко място. Давате задачи на екипа и служителите си и следите за изпълнението им – отново чрез ERP системата. Това са само една малка част от предимствата, които получавате при използването на подобна система.

По-голям престиж пред вашите клиенти и партньори

Най-съвременния вид ERP са уеб базираните ERP системи – това означава, че не е необходимо да инсталирате никакъв софтуер на вашия компютър – просто достъпвате информацията през вашия уеб браузър. Предимствата на уеб базираните ERP пред стационарните са много:

1. Не се изисква никаква инсталация, използва се направо от всеки компютър
2. Можете да използвате системата от всяко място, включително по време на път – от мобилния си телефон
3. Лесно интегрирате информацията с вашия уеб сайт или електронен магазин
4. По-висока сигурност на данните – информацията ви е криптирана и защитена от загуба или вмешателство
5. Спестявате средства – не са необходими скъпи сървъри и платени софтуерни продукти
6. Споделяте за секунди необходимата информация с вашите клиенти, дистрибутори и бизнес партньори.

Последното предимство е оценявано от някои мениджъри толкова високо, че купуват извънредно скъпа ERP система най-вече поради това, че е утвърден бранд и това ще вдигне имиджа на фирмата пред техните клиенти и партньори.

Всъщност, в настоящия момент за успешното използване на ERP система съвсем не са необходими много средства. В условията на криза се предлагат все по-удобни за използване и опростени ERP системи, изискващи минимална инвестиция.

Има ли ERP система, която да изисква съвсем минимални инвестиции?

За всеки вид дейност е подходящ различен тип ERP система, но ако вашата дейност е в областта на търговията или недвижимите имоти, можете да се възползвате от уеб базираните ERP системи на българската фирма Славяна софтПреслав ERP или Преслав имоти.

За момента и двете системи се предлагат практически безплатно, като разходи могат да се явят само за поддръжка или в случай, че желаете допълнителни разработки, които ще са необходими конкретно за вашия бизнес.

Преслав ERP е подходящ най-вече за фирми, които се занимават с търговска дейност, а Преслав Имоти – съответно за агенции за недвижими имоти.

И двете системи позволяват, освен всичко друго, да предоставяте в удобен вид винаги точна информация за вашите клиенти и партньори, като същевременно могат лесно да бъдат интегрирани с вашия уеб сайт или електронен магазин.

За повече подробности можете да посетите уеб сайта на системите – preslaverp.com.

В заключение можем да кажем, че при успешно внедряване на ERP система, вие не само ще спестите много средства, време и усилия, но и ще подобрите имиджа си пред вашите клиенти и партньори, като им предоставите лесен достъп до точната информация, касаеща вашите бизнес отношения.

Share Button

Коментари

2 коментара за Спестяване на време и изграждане на имидж чрез внедряване на ERP

 1. Quorbumbamose on нд, 6th мар. 2011 21:14
 2. За разлика от друг път ми се ще да направя някое нещо по-различно като подарък за празника на жената. То ясно – цветя-метя обаче неизвестното е какво да е другото. Дрънкулки, парфюмчета и разни такива категорично стават обаче на практика това си е просто да не си без подарък. Ще ми се нещо определено нетрадиционно.

  До момента това е списъка:

  1. знам за едни 3д изображения в стъкло е да ама трябва да сме двамата за снимката – с др думи изненада няма как да има
  2. мислих за почивка ама няма време за организация, освен това и двамата нямаме време
  3. интересна идея за подарък е акварел по снимка, но нещо не ме ентусиазира особено и е резервен вариант

  Да има нещо оригинално да да ми подхвърлите?

 3. proka on пн, 7th мар. 2011 14:21
 4. Здравейте,
  Ние сме фирма, занимаваща се с уеб дизайн и информацианни технологии. Относно Вашето питане за интересна идея бихме могли да Ви предложим такава, но само в сферата на нашата дейност. За жалост, обаче, няма достатъчно време за осъществяване на такъв проект.
  Желая успех в откриването на оригинален и хубав подарък!

Вашият коментар